Sidebar

21
Ned, Tra

Francuska grubo prekinula islandsku bajku

Typography
Pitanje protivnika Njemačke u polufinalu riješeno je nakon prvih 45 minuta. Domaćin je visoko porazio Vikinge koji uzdignuta čela mogu napustiti Euro!  

Ispada da su hrabri Islanđani kažnjeni zbog svojih dosadašnjih nastupa, pogotovo za pobjedu protiv Engleske! Složili su se gosti u studiju HTV-a, njihovom mišljenju bih se priklonio i ja: Francuska je maksimalno ozbiljno i shvatila protivnika te maksimalno angažirano krenula od prve minute. Ne vidim zapravo ni kako bi to netko trebao ući u utakmicu nokaut faze na prvenstvu kontinenta, valjda se samo Englezima može dogoditi da nedostaje želje i volje za pobjedom!

Žalim tek što će nakon ove visoke pobjede Pijetlova ispasti da su "naši dečki" prosječna momčad koja je profitirala od slabosti protivnika u skupini odnosno podcijenjivanja od strane Engleza, ali to jednostavno nije istina. Jasno, ne radi se o favoritu za naslov za sljedeće SP, ali od nekadašnje famozne "kante za nabijanje" postali su respektabilna momčad koja će sigurno participirati na još ponekom velikom natjecanju. Svjetskom prvenstvu teže, ali europskom sigurno.

Tricolori koji su dosta gnjavili u skupini i u prvom poluvremenu utakmice protiv Irske spojili su dva fantastična poluvremena - drugo u osmini finala i prvo danas, dokazali su da su s pravom proglašeni jednim od glavnih favorita prvenstva, i već sada mogu reći da se iznimno radujem još jednom "finalu prije finala" u četvrtak u Marseilleu.

Reakcija navijača Islanda nakon utakmice potvrda je da su oni na ovom prvenstvu napravili fantastične stvari, ali im na čast služi i vidljivo olakšanje u francuskim redovima. Nije to bila samo jedna pobjeda u nizu, iako je rezultat uvjerljivo na strani domaćina.

Odmorite sada dva dana, a onda slijede posljednja dva sraza uoči velikog finala.

Francuzi će zasigurno učiniti sve da se vrate u Saint-Denis...