Sidebar

23
Sub, Ožu

Učinak naših igrača u inozemstvu - Italija i Njemačka

Ostale lige
Typography

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Dok kratimo vrijeme iščekujući početak svjetskog prvenstva u Brazilu, sjetit ćemo se naših "gastarbajtera" i pod lupu uzeti njihove nastupe u svojim klubovima. Danas, u prvom dijelu ovog kratkog serijala, na tapeti su Hrvati koji igraju u Italiji (Serie A i B) te Njemačkoj. 

Vjerujem da vam je poznat sad već tradicionalni popis naših nogometaša u inozemstvu koji obradimo nakon svakog prijelaznog roka. Ovaj put nećete dobiti samo popis naših nogometaša koji igraju u tuđini, nego i ocjenu njihovih nastupa u upravo završenoj sezoni. Istina, ona negdje još traje, ali teško da se ukupan dojam može promijeniti u dvije-tri utakmice. Pošto se radi o velikom broju nogometaša, na posljednjem popisu bilo ih je 287, u ovom serijalu ćemo se osvrnuti samo na one koji igraju u ligama koje su bar u rangu HNL, a takvih je (nažalost) jako mnogo.

Za početak sam izabrao dvije zemlje u kojima je broj naših nogometaša najveći, a to su Njemačka i Italija. Napomena: za ocjenu igrača koji igraju u prvoj njemačkoj ligi posjetite posljednje izdanje popularnog Švabehttp://www.lopta-online.net/index.php/svabo-gore/302-svabo-67

Sutra: Švicarska i Austrija