Sidebar

23
Sub, Ožu

Noć za zaborav

Ostale lige
Typography

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Feyenoord se ipak pokazao kao previsoka prepreka, bar na svom "De Kuipu" te kaznio impresioniranu Rijeku

 

Bili smo optimistični, i dalje vjerujem da smo imali razloga za to. I ja u kratkoj jučerašnjoj najavi, i igrači, a pogotovo navijači Rijeke koji su večeras zaslužili najvišu ocjenu za "nastup" u Rotterdamu. 

Ipak, Nizozemski velikan, nekadašnji prvak Europe i dvostruki osvajač kupa UEFA, pokazao se kao puno goropadniji domaćin nego gost. Kumovala je tome doduše i preplašena Rijeka u otvaranju utakmice, tako da je pitanje pobjednika bilo riješeno već nakon dvadeset minuta kada je Immers zabio za 2:0. 

Unatoč uvjerljivom porazu našem viceprvaku ne možemo puno toga zamjeriti. Osobno sam izdvojio dvije stavke: predefenzivan početak tj. prevelik respekt i očajničke pokušaje da se prevari sudac i izvuče neki prekršaj u opasnoj zoni odnosno jedanaesterac. Momčad kalibra Rijeke nema potrebe služiti se takvim trikovima, što se potvrdilo i u nastavku susreta kada su bijeli, odnosno večeras svijetloplavi pokazali da mogu igrački parirati protivniku. 

Da li je sramežljiv ulazak u utakmicu, previše povučeno sa devet igrača ispred vlastitog šesnaesterca naređenje trenera Keka, to ćemo možda saznati tokom noći i sutrašnjeg dana, ali pokazalo se kao promašaj. Možda je neiskusna ekipa, bar u europskim okvirima, bila impresionirana ambijentom, gotovo punim mitskim stadionom, ali zaista je šteta što je utakmica za našeg predstavnika bila gotova prije nego li je počela. 

Drugo poluvrijeme je dokazalo da se uz malo više hrabrosti, zapravo uz pristup kakav smo od Rijeke navikli u protekle dvije godine, moglo napraviti puno više. Kada je Kek povukao obrambenu liniju na 40-ak metara od gola, kada je u završnice napadačkih akcija dolazilo bar četiri-pet igrača, tada je gol doslovno visio u zraku. Zapravo, morali su ga zabiti! 

Kada se sjetimo Liegea, kada "izračunamo" da je večerašnji poraz iz one kategorije "mogao se izbjeći", onda je žal još veći. Naravno, šanse za prolazak u drugi krug još postoje, no ovo sada je puno teži put. Osim pobjede protiv Standarda u Rijeci vjerojatno će biti potrebna sva tri boda iz Seville, a to bi već bila senzacija. Osim ako španjolski klub tada već bude siguran u prolaz... 

Rijeka se ipak nema čega sramiti. Pisao sam već prije dva tjedna da je napravljen iskorak, da je primjetan napredak, da nema sramoćenja po Europi... 

 

Kad smo već kod sramoćenja... neću dovršiti rečenicu. Obećao sam jučer da neću komentirati privatne skupove, pa će na tome i ostati. Zanima me samo koga oni misle prevariti sa brojkom od 10769 gledatelja koja je objavljena na službenim internetskim stranicama? Ustvari, sve da je ona točna (osim zbog igre, trenera koji je uspio svojim "radom" svakog igrača učinio 30 % lošijim, predsjednika kojeg se srami svaki čovjek koji ima trunku bilo kakve kulture) - kako ih nije sramota hvaliti se takvim podatkom u utakmici koja je označena kao presudnom kada su u pitanju europske ambicije? 

Nema veze bolesna braća, i u ovom jadu i bijedi ima već neki klinac kojeg se može prodati za milijun-dva, a to je najbitnije!