Sidebar

23
Sub, Ožu

Kada je 65 % manje od 35 %

Typography

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kontrolirani nogomet doživio je još jedan debakl, a Dinamo se lošom predstavom udaljio od lige prvaka

Pričati o nogometu je jedno, igrati ga onako kako ga ispričaš nešto sasvim drugo. To je ona priča o teoriji i praksi. 

Znam, lako je biti general nakon bitke, ali bar u slučaju Krunoslava Jurčića mogu tvrditi da od prvog dana drugog mandata nisam njegov fan. Naravno, najlakše je opaliti po treneru nakon ovakve katastrofe, ali - tko bi to drugi mogao biti krivac? 

Citiram otprilike: "Odličan ždrijeb, Dinamo je izraziti favorit, šanse su u postocima 65:35 za nas". Autor: Krunoslav Jurčić. 

Gdje je to bilo večeras? Šta si radio sa momčadi u protekla dva i pol mjeseca? Gdje je bio "presing", gdje je bila okomitost, gdje kombinatorika, gdje završnica sa pet-šest igrača? GDJE JE BIO NOGOMET? Pa makar taj kontrolirani... 

"Najbolji Dinamo u posljednjih 15-ak godina" također je citat koji je netko iz Maksimira izrekao posljednjih dana, a ovaj bijesni pametnjaković koji sada sjedi za tastaturom i olakšava si dušu još je prije nekoliko tjedana napisao: Dinamo je Ferari, a vozi ga Radomir Čačić. 

Nemam namjeru ići u detalje, ali svi oni koji toliko brane Zdravka Mamića nakon ovoga bi se trebali zapitati. Jer, i ako ama baš sve radi kako treba, to što je treći put za kormilo kluba doveo čovjeka koji o nogometu zna kao ja o estetskoj kirurgiji dovoljno je da mu se skandira to što mu se skandira. Ne bih citirao da i meni ne bi stigla kakva kazna. 

Analiza? Možemo zahvaliti Bogu što su Austrijanci u susret ušli sa velikim respektom prema Dinamu, odnosno posebno prema Hrvatskom nogometu. Da su otpočetka igrali onako kako su krenuli u drugom dijelu, bojim se da bi Modri večeras doživjeli još mnogo teži poraz. 

Tu zapravo prestaje svaka priča. Možemo mi se vaditi da je Dinamo imao neke šanse kod 0:0, možemo proklinjati sudbinu i (pregrubo?) isključenje Ante Rukavine, ali sve bi to bilo samo kukavičko izvlačenje. Kukavičluk baš onakav s kojim su dečki u plavim dresovima ušli u ovaj susret.

Nije kraj, makar je liga prvaka sada udaljena od Dinama kao izlaz iz krize od Hrvatske. 

A da bi zadržali i tračak šanse, pa onda i da bi bili koliko-toliko konkurentni u Europa ligi, prvo se trebamo riješiti redikula na klupi. Zbogom i više se ne vraćaj. 

Možda smognem snage nakon prospavane noći zaista proanalizirati ovu utakmicu, makar iskreno - ne vjerujem u to. 

Čestitke Austriji, pobijedili su jer su bili pametniji, pobijedili su jer na klupi imaju trenera, a ne klauna. 

I za kraj - sve najbolje Riječanima sutra protiv Stuttgarta!