Sidebar

23
Sub, Ožu

Još jedna rutinska pobjeda

Ostale lige
Typography

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Bez većih poteškoća Dinamo je i drugi put svladao Žalgiris sa 2:0 i izborio put u Dansku gdje ih čeka Aalborg

 

Zapravo se nema puno toga pametnoga za napisati, ali eto - da ne gubimo običaj. Protiv nedoraslog protivnika Dinamo je u dvije utakmice slavio sa ukupnih 4:0 i ostvario onaj najminimalniji cilj osiguravši još najmanje četiri europske utakmice ovog ljeta. 

Naš prvak je nakon mučenja u prvom susretu već protiv Slaven Belupa napredovao, a još jedan mali korak napravili su i danas, makar nisu bili tako efikasni kao protiv Koprivničana. To je ujedno i najvažnija spoznaja nakon ovog gostovanja, jer već protiv danskog prvaka trebat će još bolja izvedba da bi se izborilo zadnje pretkolo i došlo nadomak lige prvaka. 

Još je tu dosta praznog hoda, individualnih i, teniskim rječnikom rečeno, neforsiranih pogrešaka, ali raduje da se vidi pomak. Negativno je, ako to tako možemo reći, što ovaj Dinamo (još uvijek) previše ovisi o Soudaniju kojemu je bilo dovoljno nekoliko sekundi da zabije i potopi sve nade Litavaca. 

Svidio se Machado kojega je bio pun teren, a čini se da i suigrači već nakon nekoliko zajedničkih utakmica sve bolje razumiju njegove zamisli. Volim tip "playmakera" kojemu nije teško vratiti se u vlastitu polovicu po loptu, valjda zbog toga nikada nisam obožavao Sammira. 

U obrani Šimunić i Šimunović solidno su odradili posao, Eduardo je bio praktički nezaposlen, Ibanez defenzivno nažalost nije napredovao na posudbi u domovini, ofenzivno je bio ok, baš kao i kolega sa suprotne strane Ivo Pinto. 

Veznom redu nije nedostajalo agresije, što je dobro, ali loše je što su Ademi i Brozović nepotrebno zaradili žute kartone. Antolić poslovično pouzdan i dobar, odlično se nadopunjuje sa Machadom, dok je Pjaca dokazao da je veliki talenat.

Za Radonjića ova utakmica nije bila najsretnija, promašio je nekoliko izglednih prilika u otvaranju utakmice. Ne treba zaboraviti da se radi o igraču koji je prije tek nešto više od godinu dana igrao u županijskoj ligi te će mu sigurno trebati vremena za adaptaciju na uvjete u Dinamu. 

Možemo biti zadovoljni prolaskom i pobjedom, napokon bez stresa i panike.