Sidebar

26
Uto, Ožu
Typography

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Lopta nije samo običan nogometni portal. Tu ćete naći i šale, kako na tuđi, tako i na vlastiti račun, naći ćete uglavnom pogrešne prognoze i predviđanja... A evo po novome, počeli smo i filozofirati. Jedan zanimljiv tekst našeg Jure u kojem kroz nogomet objašnjava život svojoj maloj princezi. Jurica Sokrates Lebo, prvi dio

 Uz nježne zvuke gospodina Balaševića i snimke utakmica, moja malenkost se odlučila malo filozofirati.

Ponosan otac jedne prekrasne kćeri, koja sada mirno spava, ne može spavati. Gledam njeno usnulo lice i razmišljam kak‘ bum joj odgovoril na razna pitanja kada ih počne postavljati. Onda mi je sinulo. Pa kroz nogomet, naravno!

Čuli smo svi onu: gomila bedaka natjerava loptu. Hehe, u jednu ruku istina, ali složiti ćete se svi da to nije bezveze najvažnija sporedna stvar na svijetu.

Zanemarimo sad taktike, statistike, plaće (i dugove), sponzore…

Vratimo se na livadu i loptu. Sve je bilo jednostavno i još je. Jebeš ligu prvaka kad možeš otići na obližnji travnjak, zapaliti cigaretu i gledajući male genijalce utonuti u svoje djetinjsvo. Bez brige i pameti.

Samo je lopta važna.

Fućkaš blato i maminu viku kak‘ si prljav. Poslije utakmice u kojoj si zabio gol jedino to je bitno.

Malo sam skrenuo s teme, ali to se tak‘ desi kad riječi same naviru. Hehe. Vratimo se na poantu.

Kćeri, život je vrlo jednostavan. Izabereš svoju poziciju i radiš na njoj, ali ne zaboravi da moraš biti timski igrač, jer sama na duge staze nemreš niš‘. Kad si našla svoju poziciju učvrsti ju, a onda razmisli malo i o slijedećoj. Najvažnije je da budeš polivalentna i nikad se ne podcijenjuj, uvijek možeš više i bolje. Slušaj trenere, ne mislim doslovno svaku riječ, ali poslušaj, razmisli i odvaži sve savjete. Bit će dobrih, bit će loših, a tvoje srce će odlučiti koji je dobar za tebe.

Nemoj biti svojeglava i tjerat po svome jer to nebu dobro završilo. Mnogi tak‘ nisu uspjeli. Trudi se, to je ključ uspjeha, ništa ti neće biti poklonjeno. Sve je na pladnju i želiš doći do toga, a kako drugačije nego trudom. Ako se ozlijediš, digni se i nastavi svojim putem. Kada dođe vrijeme da prijeđeš u seniorsku ekipu, e - tu se pazi. Tu već odlučuješ sama o svojoj sudbini.

Bit će raznih ponuda, ali ti ne odustaj od svoje pozicije. Nemoj mijenjati ekipu, ako i moraš, ostani dobra s njima. Nikad ne zatvaraj vrata iza sebe. Možda ćeš neke od njih sresti u reprezentaciji, ili ćeš pred kraj karijere doći u svoj matični klub. Prilagodi se novoj okolini, nemoj furati svoj film, jer to prolazi neko vrijeme i odvest će te posvuda, ali na kraju ćeš se pitati za koga zapravo igraš. Pazi na taktike, uči ih, imaj ih u malom prstu. Dobro će ti doći. Da bi bila dobar igrač moraš paziti i na protivnike. Prije svake utakmice dobro promotri suparnika. Probaj uvijek imati par igrača iz juniorskih dana zu sebe, jer vi znate kak‘ igrate i teško ćeš nać kasnije takve. Nebuš ti mogla nikom objasnit svoj način igre nakon toliko godina.

Naravno, kroz seniorsku karijeru isto će te pratiti ozljede, ali opet ponavljam - oporavi se i nastavi svojim putem. Niste uspjeli ni ove godine osvojiti naslov? Nema veze, uvijek postoji iduća godina, samo neka ekipa ostane na okupu. Nemojte se rasprodati. Budi kapetan i zadrži ih uz sebe. E, tada ćeš dići taj pokal i bit ćeš najsretnija na svijetu.

Kada dođe vrijeme za oproštaj, onda je vrijeme. Nemoj se forsirati još sezonu zbog nekoga, radije postani trener. Sve one taktike koje si naučila prenesi na neke nove klince i usmjeri ih. Kad to uspiješ onda si osvojila najvrijedniji pokal.

Kao sada ja…